Statul italian recunoaste Eparhia Mitropolitana a Patriarhiei Ecumenice de Italia

senatul italian Comisia pentru afaceri constituţionale a Senatului Italian a acordat aprobarea finală, proiectului de lege prin care se acordă Eparhiei Mitropolitane a Patriarhiei Ecumenice din Italia aceleaşi drepturi ca şi celor ale Bisericii Romano-Catolice, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Acesta este punctul culminant al luptei şi al eforturilor de ani de zile, ale mitropolitului Patriarhiei Ecumenice de Italia şi Malta, Arhiepiscopul Ghenadie, în scopul obţinerii recunoaşterii eparhiei de către statul italian.

Mai exact, procedura parlamentară a durat mai mult de doi ani de zile.
Recunoaşterea de către autorităţile Republicii Italiene, a contribuţiei spirituale a Mitropoliei din Italia şi a activitatii desfăşurate de către Mitropolitul Gennadios, au contribuit semnificativ la obtinerea acestui rezultat pozitiv.

Odata cu alegerea şi la inaugurarea sa, în anul 1996, mitropolitul a solicitat această recunoaştere.

Aflat in prezent intr-o vizită pastorală în Calabria şi Sicilia, Mitropolitul Italiei, după ce a aflat de aprobarea Senatului, a oficiat o slujba de multumire, şi a mulţumit tuturor celor care au ajutat in acest acord, senatori şi deputaţi care l-au sprijinit in particular, si în special, autorităţilor italiene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.