Eveniment deosebit in comuna Malaia, judetul Valcea, in acest week-end (3 noi.)

Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiepiscopul Râmnicului, împreună cu un ales sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie şi târnosirea bisericii cu hramul „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Sfântul Mc. Ioan Rusul” de la Mănăstirea Mălaia, comuna Mălaia, judeţul Vâlcea.

Manastirea malaia LO

La acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei de stat, locale şi centrale, personalităţi ale vieţii culturale vâlcene, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi din parohiile vecine, din ţară şi din străinătate.

Credincioşii prezenţi la sărbătoare se vor putea închina la Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Mănăstirea Bistriţa Olteană.

Manastirea malaia LO 2

Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci”, se află pe DN7 – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, ramificaţie la stânga de la Brezoi spre Voineasa (DJ 7A), în comuna Mălaia, pe frumoasa şi pitoreasca Vale a Lotrului, situată la altitudinea de circa 700 m.

Manastirea malaia LO 3

Piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii de maici cu Hramurile „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Sfântul Mc. Ioan Rusul” a fost pusă la data de 12 iunie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Manastirea malaia LO4

Ctitorii mănăstirii sunt Preotul Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorul principal Frank Timiş. Ansamblul mănăstiresc de la Mălaia cuprinde biserica mare şi un arhondaric pe două nivele cu 25 de chilii.

Biserica este în formă de cruce bizantină, cu pridvor, având lungimea de 37 m. Planul şi arhitectura mănăstirii au fost realizate de Părintele Ioan Comăneci. Echipa de construcţie a fost formată din vieţuitori ai Mănăstirilor „Sfinţii Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului şi „Pogorârea Duhului Sfânt” de la Blănoiu sub coordonarea Pr. Ioan Comăneci. Stareţa mănăstirii este monahia Ioana Roznov şi are în păstorire o obşte de 7 maici.

contributor Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.