Parada a portului popular si… nunta de aur, in Costesti

Nunta de aur la Costesti 2012 slideÎn cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 500 de ani de atestare documentară a localității vâlcene Costeşti, ieri, 10 octombrie 2012, de la orele 15.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Costeşti, 27 de cupluri au serbat 50 de ani de la căsătorie.

Slujba de mulţumire şi binecuvântare a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

După slujbă, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a ţinut un cuvânt de învăţătură dedicat momentului festiv. Au mai rostit scurte alocuţiuni părintele paroh Marin Ion, Toma Peştereanu, primarul comunei, Aurora Gherghina, subprefect al Judeţului Vâlcea, Aurel Vlădoiu, deputat, Costi Rădulescu, consilier judeţean şi alţi invitaţi de onoare.

La finalul ceremoniei, cele 27 de perechi au primit din partea Primăriei şi a parohiei Costeşti cadouri, diplome şi bani, apoi, Grupul de elevi al Şcolii cu clasele I-VIII Costeşti, a susţinut un microconcert regios sub coordonarea Înv. Floricica Minduci, după care a fost organizat un dejun de socializare.

Imediat după acest eveniment, în centrul localităţii a avut loc o paradă a portului popular şi un spectacol folcloric, unde şi-au dat concursul Clubul Copiilor din Horezu şi ansamblurile din Bran – Braşov şi din Bărbăteşti – Vâlcea.

La manifestare au mai participat Pr. Octavian Ţăpârlan, Inspector Patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, Pr. Mihai Cârţan, Protoiereu de Horezu, alături de alte oficialităţi de stat, locale şi centrale.

contributor Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.