Patriarhia Romana apreciaza pozitiile oficialilor locali, fata de actul de vandalism de la Ierusalim, semnalat de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

pietreBIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:

Patriarhia Română a aflat cu tristeţe de actul de vandalism de la biserica Aşezământului Românesc din Ierusalim (vezi informatiile oferite de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe) din ziua de 8 octombrie 2012 şi speră ca astfel de incidente regretabile nu se vor mai repeta.

Patriarhia Română salută declaraţiile domnului AVIGDOR LIEBERMAN, ministrul de externe al Israelului, şi ale Eminenţei Sale Rabinul VAYSBISH NAHUM care au condamnat actul de vandalism petrecut la biserica românească din Ierusalim. De asemenea, sunt de evidenţiat eforturile autorităţilor responsabile pentru identificarea autorilor.

În egală măsură, Patriarhia Română apreciază poziţia şi implicarea domnului TITUS CORLĂŢEAN, ministrul de externe al României, aflat într-o vizită oficială în Israel, care a discutat incidentul cu reprezentanţi ai autorităţilor şi cu lideri religioşi din această ţară. În acelaşi timp, este de evidenţiat vizita de susţinere şi încurajare pe care ministrul de externe român a efectuat-o la Aşezământul românesc de la Ierusalim imediat după nefericitul eveniment.

Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască pace şi bună înţelegere între oameni şi popoare de culturi şi credinţe diferite.

– mai informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.