Putin, chemat sa apere Biserica Ortodoxa si Patriarhul

Vladimir_Putin

Un grup de creştini ortodocşi a început colectarea de semnături, pe internet, intr-o scrisoare deschisă care solicită preşedintelui Putin să apere, atat Biserica Ortodoxă Rusă cat şi pe Patriarhul Kirill, de insulte.

"În opinia noastră, am fost martorii unei actiuni pe scară largă, orientate si fara încetare, care vizează discreditarea autorităţilor legale şi a instituţiilor importante, cum ar fi Biserica Ortodoxă Rusă", se arata in scrisoare.

Autorii scrisorii spun că acest lucru ar trebui să capteze, cu seriozitate, atenţia "organelor competente".

Scrisoarea mai solicită, de asemenea, inroducerea elementelor de bază ale culturii ortodoxe în şcoli şi acordarea unui timp de antenă, pentru Biserica, pe canalele de televiziune naţionale, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.