Bisericile evanghelice prospera în Franţa, atragand tinerii

Biserica Hillsong Conform unor informatii primite de la membri abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in Paris, „exista un loc in care poti intalni o atmosfera asemanatoare unui concert pop: pe o scena întunecata, în zona plină de viaţă Montparnasse din Paris, sute de tineri cantand si facand valuri cu braţele prin aer. Dar, este de fapt vorba despre Biserica Hillsong.

Biserica Penticostală de origine australiana si-a înfiinţat o sucursală în Paris, înca din anul 2005, şi a văzut cum adunarea avea sa creasca, de la câteva zeci de oameni prezenti la reuniunile sale, la cele 900 de persoane din prezent – o medie valabila pentru fiecare dintre slujbele sale de weekend, oficiate atat în franceză cat si şi in engleză.

Tanara, entuziasta, multi-etnica, mulţimea este în contrast puternic cu întrunirile în scădere din bisericile catolice franceze şi reprezintă nu numai o creştere a Bisericii Hillsong, dar si o mişcare evanghelica in întregul sau, într-o ţară care este oficial seculară, dupa cum sustin observatorii locali.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.