Japonezii incep sa refuze funerariile in temple

funerarii Aeon Corporation Conform informatiilor primite din Tokyo, cele 48 de miliarde de yeni (618 milioane dolari americani) ai „industriei funerare japoneze” suporta transformari, pe masură ce, din ce in ce mai multa lume renunta la aceste afaceri costisitoare, odata cu actuala criza economica globala.

În 2009, Aeon Corporation, unul dintre cele mai mari lanturi de servicii din Japonia, a intrat în afaceri funerare, prevazand acest lucru si oferind o alternativa funerariilor efectuate in mod normal in templele budiste.

Scopul acestei miscari a corporatiei era acela de reducere a costurilor de înmormântare, facand achizitii en-gross de elemente destinate înmormântarilor.

Estimările actuale arata ca Aeon a avut 100.000 de clienti in aceasta afacere, in trei ani de zile. Din ce in ce mai mulţi japonezi cauta servicii funerare mai ieftine, iar îmbătrânirea populaţiei este în creştere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.