Liderii religioşi din Kenya si-au daruit trandafiri de Ziua Indragostitilor

trandafir rosu Intr-un centru al Bisericii Romano-Catolice din apropierea oraşului kenyan Thika, a avut loc un schimb de trandafiri rosii între liderii religioşi, de Ziua Indragostitilor, ca "memento al apelului acestora la dragoste şi la îngrijirea persoanelor infectate si afectate de HIV/SIDA".

Liderii creştini şi musulmani s-au adunat laolalta in cartierul Retelei Kenyene Internaţionale a Liderilor Religioşi care Trăiesc Afectati de HIV/SIDA, pentru a discuta despre modul in care să fie abordata lupta împotriva acestei epidemii.

"Un trandafir roşu este un semn al iubirii, dar multe persoane infectate cu HIV/SIDA nu se bucura de astfel de exprimari, în cele mai multe cazuri confruntandu-se cu animozitati. Noi, ca lideri religioşi, putem fi altfel", afirma Reverend Joseph Njakai, din Biserica Anglicana a Kenyei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.