Expertii din Biserica saluta poziţia Consiliului Europei privind eutanasia

Richard Fischer Un oficial al Bisericii ii îndeamna pe creştini să reflecteze asupra eutanasiei, după o nouă rezoluţie a Consiliului celor 47 de ţări din Europa.

"Este important ca oamenii sa fie de acord asupra unei unice definitii", a declarat Richard Fischer, secretar executiv al Comisiei Biserica şi Societate din cadrul Conferinţei Bisericilor Europene.

"Este, de asemenea, foarte important, sa reflectam în mod clar, atunci când oamenii se întreabă ce s-ar putea intampla cu ei, în circumstanţe speciale. Oamenii confunda de multe ori sinuciderea asistata si eutanasia cu alte proceduri. Deşi acestea sunt destul de diferite în practica ţărilor europene…", a declarat pastorul francez luteran in urma cu cateva zile.

Rezolutia din 25 ianuarie 2012 condamnă eutanasia. Consiliul are sediul în Strasbourg, Franţa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.