Ecologistul japonez „inspirat de Psalmi” a câştigat premiul ONU

Shigeatsu Hatakeyama

Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in New York, ecologistul japonez care a declarat ca un Psalm biblic i-a inspirat campania sa legata de paduri si de oceane (vezi editiile anterioare Lacasuri Ortodoxe) a fost numit, in data de 9 februarie 2012, „Eroul Padurii”, un premiu inaugural al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Shigeatsu Hatakeyama, pescar de stridii, care si-a văzut toata existenţa distrusa atunci când, in data de 11 martie 2011, un cutremur şi tsunami-ul care i-a urmat acestuia au lovit oraşul de coastă, din nord-est, Kesennuma, in care locuia, a fost numit „Eroul Padurii” pentru Asia, premiul fiindu-i inmanat la sediul ONU din New York.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.