publicat în: Arhivă

“Pastorii Jocurilor Olimpice”, in sprijinul vizitatorilor Jocurilor Olimpice din Londra

JO LOndra 2012 Peste patru milioane de vizitatori sunt aşteptaţi să sosească la Londra, în timpul Jocurilor Olimpice din această vară.

„Mai Mult decât Aurul”, o organizaţie ecumenică, infiintata în timpul Jocurilor din Atlanta-1996, recruteaza voluntari şi formeaza 1.000 de "pastori" ai Jocurilor, care vor fi desfăşurati pe aeroporturi, in staţiile de autobuz şi de cale ferată.

"Ei se vor afla acolo pentru a ajuta in cazurile in care oamenii au nevoie de indrumare, de un sfat sau pur şi simplu de o ureche care sa ii asculte.

„Nu facem acest lucru pentru evanghelizare. Dar vrem să aratam oamenilor dragostea lui Dumnezeu, prin sprijinul pe care noi il oferim acestora", afirma Jon Burns, director al „Mai mult decat Aurul” din Marea Britanie.

Organizarea recrutarii a inceput inca de anul trecut, atunci când a fost efectuat un tur de vizitare a bisericilor in ţară, intitulat "Pregăteşte-te", şi de vizitare a altor comunităţi creştine, organizandu-se a diferite ateliere de lucru şi seri de informare. Exista, de asemenea, pachete care sa sugereze modul in care Bisericile pot practic sa se angajeze in aceste Jocuri, inclusiv in festivaluri, in petreceri stradale, in jocurile pentru copii, in antrenamentele sportive si in concursuri.