Episcopii catolici din Zambia se opun repatrierii refugiaţilor din Rwanda

refugiati rwandezi Episcopii romano-catolici din Zambia au protestat in fata unei încercari a Guvernului, de repatriere a aproximativ 5.000 de refugiaţi, care au fugit in timpul diferitelor episoade de violenţă interetnică din Rwanda, între anii 1959 şi 1994.

Episcopii au cerut guvernului să ia în considerare integrarea imigranţilor în comunitatea locală, intrucat mulţi dintre acestia au trăit în Zambia mai mult de 50 de ani.

"Suntem foarte deranjati de plângerile formulate de refugiaţi, în special de cei din Rwanda, legate de intentia Ministerului Afacerilor Interne, în acord cu Înaltul Comisariat Local al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi, eventual, cu Guvernul Rwandei, de încearcare de repatriere forţata a refugiaţilor rwandezi din Zambia", au declarat episcopii într-un comunicat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.