Liderul candidatilor francezi la Presedintie vrea sa impuna separatia Biserica-Stat prin Constitutie

Francois Holland

Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Paris, liderul în cursa pentru preşedinţia franceză doreşte ca separarea dintre Biserică şi Stat să fie amintita în Constituţie, determinandu-i pe experţii religiosi şi juridici să studieze modul în care acest lucru ar putea influenta functionarea Franţei ca Stat care este deja secular prin lege.

Propunerea face parte din platforma prezentata de către candidatul Partidului Socialist, Francois Hollande, care conduce in fata preşedintelui Nicolas Sarkozy şi a altor candidaţi, în sondajele de opinie efectuate înainte de alegerile din cele două etape prezidenţiale programate pentru lunile aprilie şi mai 2012.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.