Vaticanul a găzduit Summit-ul Mondial privind Abuzurile Sexuale

Federico Lombardi

Conform datelor primite de la membri-abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in Vatican, la implinirea a zece ani de la izbucnirea, în Statele Unite, a scandalurilor legate de abuzurile sexuale ale clericilor, Episcopii din întreaga lume s-au întâlnit la un summit al Vaticanului, pe tema prevenirii abuzului şi asigurarii protecţiei copiilor.

Conferinţa, intitulata "Spre vindecare şi reînnoire", a avut loc in perioada 6-9 februarie 2012, şi a fost organizata de Universitatea Iezuita Gregoriană din Roma.

Un purtător de cuvânt de top al Vaticanului, Rev Federico Lombardi, a declarat reporterilor, in urma cu cateva zile, că summit-ul s-a bucurat de "susţinerea deplină şi de participarea" celor mai mari oficiali ai Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.