Arestarea Arhiepiscopului Ioan de Ohrid

Arhiepiscopul Ioan de Ohrid si Mitropolit de Skopje arestat 2011 Biserica Ortodoxă Sârbă ne informează că în data de 12 decembrie 2011, la intrarea în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, în postul vamal Medžitlija, la frontiera greacă, Arhiepiscopul Ioan de Ohrid şi Mitropolit de Skopje "a fost arestat şi încarcerat în închisoarea Idrizovo", lângă Skopje.

In urma unor false acuzaţii de infiintare a unor organizatii schismatice în Macedonia, Arhiepiscopul Ioan a fost condamnat, în anul 2010, la pedeapsă cu închisoarea.

Sentinţa a fost pronunţată în absenţă, dar cu toate acestea, episcopul are dreptul să solicite reluarea procedurii.

Acesta este motivul pentru care se aşteaptă ca ierarhul să fie eliberat din închisoare în termen de trei până la cinci zile, acordându-i-se dreptul la o nouă procedură si permitamndu-i-se sa se apere în libertate.

Reamintim că Arhiepiscopul Ioan a mai fost arestat, în ziua de 16 noiembrie 2010 (vezi Revista MONITOR Lacasuri Ortodoxe), la frontiera cu Bulgaria, sub mandat emis de Interpol, în fosta Republică Iugoslavă, pentru pedeapsa cu închisoarea.

Cu toate acestea, el a fost eliberat de către instanţa bulgară, care a considerat că “verdictul autorităţilor judiciare ale republicii reprezintă rezultatul unor persecuţii religioase la care este expus Arhiepiscopul, de nouă ani de zile, fiind nevinovat în temeiul dreptului penal" – mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.