Sfinte Moaste ale Sf Mare Mucenic Dimitrie, in Ucraina (2011)

Mana dreapta a Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir În perioada 7 noiembrie-9 decembrie 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit Vladimir, o importantă relicvă creştină a vizitat Ucraina: Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie al Tesalonicului.
Sfintele Moaşte au fost însoţite de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul Panteleimon de Beroia, Naussa şi Campania.

În data de 7 noiembrie, sfintele moaştele au poposit în Lavra Adormirii Maicii Domnului Kiev-Pechersk, apoi au fost aşezate spre închinare în mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În perioada 7-19 noiembrie 2011, timp în care s-au aflat în Kiev, moaştele Sfântului Dimitrie au poposit in Biserica Tuturor Sfinţilor, pe locul de construcţie a Catedralei Învierii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, la Biserica Schimbarea la Faţă din Teremky şi la Biserica Radei Supreme a Ucrainei.

În continuare, procesiunea cu Moaştele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic s-a desfăşurat după programul:

19-21 noiembrie – Dnepropetrovsk
21 – 22 noiembrie – Poltava
22 – 24 noiembrie – Kcharkov
24 – 26 noiembrie – Zaporizhzhya
26 – 28 noiembrie – Mykolayiv
28 – 30 noiembrie – Bila Tserkva
30 noiembrie – 1 decembrie – Ternopil
1 – 2 decembrie – Lviv
2 – 3 decembrie – Volodymyr-Volynskyy
3 – 4 decembrie – Lutsk
4 – 5 decembrie – Rivne
5 – 7 decembrie – Zhytomyr
7 decembrie – Berdichev, regiunea Zhytomyr
8 decembrie – Novograd-Volynskyy

În data de 9 decembrie 2011, Mână dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie a revenit la locul său permanent de găzduire, în oraşul grec Salonic, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.