publicat în: Arhivă

Sfinte Moaste ale Sf Mare Mucenic Dimitrie, in Ucraina (2011)

Mana dreapta a Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir În perioada 7 noiembrie-9 decembrie 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit Vladimir, o importantă relicvă creştină a vizitat Ucraina: Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie al Tesalonicului.
Sfintele Moaşte au fost însoţite de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul Panteleimon de Beroia, Naussa şi Campania.

În data de 7 noiembrie, sfintele moaştele au poposit în Lavra Adormirii Maicii Domnului Kiev-Pechersk, apoi au fost aşezate spre închinare în mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În perioada 7-19 noiembrie 2011, timp în care s-au aflat în Kiev, moaştele Sfântului Dimitrie au poposit in Biserica Tuturor Sfinţilor, pe locul de construcţie a Catedralei Învierii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, la Biserica Schimbarea la Faţă din Teremky şi la Biserica Radei Supreme a Ucrainei.

În continuare, procesiunea cu Moaştele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic s-a desfăşurat după programul:

19-21 noiembrie – Dnepropetrovsk
21 – 22 noiembrie – Poltava
22 – 24 noiembrie – Kcharkov
24 – 26 noiembrie – Zaporizhzhya
26 – 28 noiembrie – Mykolayiv
28 – 30 noiembrie – Bila Tserkva
30 noiembrie – 1 decembrie – Ternopil
1 – 2 decembrie – Lviv
2 – 3 decembrie – Volodymyr-Volynskyy
3 – 4 decembrie – Lutsk
4 – 5 decembrie – Rivne
5 – 7 decembrie – Zhytomyr
7 decembrie – Berdichev, regiunea Zhytomyr
8 decembrie – Novograd-Volynskyy

În data de 9 decembrie 2011, Mână dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie a revenit la locul său permanent de găzduire, în oraşul grec Salonic, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.