In ciuda eforturilor credinciosilor, oraşele nigeriene raman tensionate

Conform datelor primite din Geneva, liderii religioşi au predicat pentru pace în oraşul devastat de conflictul nigerian, Jos, acolo unde aproximativ 7.000 de persoane au fost ucise în violenţele etno-religioase, din 2001.

Mesajul "nu ajunge, însă, să aibă efectul aşteptat, pe deplin", afirmă un raport efectuat de către un grup de cercetare cu sediul în Geneva.

Tensiunile au sporit, exacerbate de temerile privind dominaţia religioasă şi dominaţia asupra resurselor, a declarat raportul intitulat "Un ciclu al morţii: conflictele etno-religioase în Jos, Platoul de Stat, Nigeria", emis de Secretariatul Declaraţiei de la Geneva, în data de 10 noiembrie, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.