(VIDEO) Muzica Hip-Hop studiata si folosita in seminariile de negri din America

Conform materialelor primite din Washington, seminariile crestine de negri, din America, incep sa imbratiseze muzica Hip-Hop.

“Este destul de greu să-i scoli pe tineri din pat şi să îi pui în strană, duminica dimineaţa, dar două seminarii cu conducere de culoare consideră că a descoperit o modalitate de a atrage generaţiei tinere: Hip-Hopul. "Trebuie să-i luăm pe tineri în serios, nu avem de ales", a declarat Alton B. Pollard III, decan al Şcolii Divinităţii din Universitatea Howard. "Când discutam despre ceea ce se întâmplă în vieţile tinerilor, spunem că au o cultură subterană, pe care unii dintre noi chiar nu ştim cum să o tratăm".

Recenta convocare anuală din Howard a luat în discuţie această problemă, amintind artişti precum T.R.U.T.H sau Sean Simmonds, în problemele legate de cercetarea Noului Testament.

În Divinity School din Universitatea Vanderbilt din Tennessee, profesorii studiază muzica Hip-Hop în clasele lor, la fel cum studiază muzica protestantă. La Seminarul de Nord din Illinois, cartea publicată în 2005, "Biserica Hip-Hop", este deja şi ea folosită în cursurile tinerilor.

Conform Washington Post, K. Thomas, elev in anul intai la Washington’s Wesley Theological Seminary, care vine din Biserica Episcopală Metodistă Creştină, “speră să participe la conferinţele pe tema Hip-hopului, ca instrument de evanghelizare” si avertizeaza: "A ignora un mediu care are un potenţial atât de mare, ar fi o greşeală imensă din partea Bisericii", informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.