Biserica atacata in Kenya. Amenintari care impiedica activitatea umanitara

Conform datelor primite de la membri-abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in Nairobi, Kenya, în urma atacului cu grenade, îndreptat asupra unei biserici din nordul Kenyei, pentru care au fost acuzaţi extremiştii islamici, liderii religioşi au declarat că au fost intensificate eforturile pentu pace inter-religioasă.

În acelaşi timp, la aproximativ 100 de kilometri distanţă, agenţiile creştine de întrajutoare se chinuie să îşi desfăşoare activitatea umanitară, în Dadaab – cea mai mare tabără de refugiaţi din lume – în ciuda ameninţărilor privind propria securitate.

Două grenade au fost lansate în Biserica Penticostală a Africii de Est, din oraşul Garissa, în data de 5 noiembrie 2011, omorând două persoane şi rănind alte cinci persoane. Atacul a fost pus pe seama militanţilor Al-Shabab, care se confruntă cu o operaţiune militară kenyană în sudul Somaliei, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.