Libertatea religioasa in Rusia se confrunta cu `probleme serioase`

Un apărător renumit al drepturilor omului a avertizat asupra restricţiilor tot mai numeroase privind libertatea religioasă în Rusia, şi a cerut guvernelor occidentale şi Bisericilor să facă mai mult pentru a rezolva această problemă.

"Deşi regimul oficial ateist al Uniunii Sovietice s-a prăbuşit acum 20 de ani… credincioşii încă se confruntă cu probleme serioase", a spus Rev. Michael Bourdeaux, preşedinte la Oxford, Marea Britanie, al Institutului Keston, care studiază religia din Rusia şi din Europa Răsăriteană.

"Ceea ce mă îngrijorează, este faptul că nimeni nu ţine cont de Rusia. Dreptul şi datoria de a monitoriza în fiecare ţară situaţia drepturilor omului, stabilite în anii 1970, par să fi fost uitate", a mai spus el, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.