Seminarul ecumenic din Germania, despre pacea religioasa din Indonezia

In Indonezia, pacea religioasa este in pericol. Conform datelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Berlin, Indonezia a înregistrat o creştere accentuată a violenţei religioase în ultimii ani, datorită grupurilor radicale musulmane care vizează atât grupările de creştini cât şi membrii comunităţii minoritare ahmadiyah.

În cadrul unui seminar ecumenic din Germania, organizat in aceste zile, preşedintele Comuniunii Bisericilor din Indonezia (CCI) a explicat că liderii religioşi ai ţării au un scop comun în promovarea toleranţei şi armoniei.

"Liderii comunităţii creştine, împreună cu alţi lideri religioşi (în special musulmani), au demonstrat întotdeauna un efort sporit în menţinerea relaţiilor sănătoase de cooperare", a spus Rev. Andreas Yewangoe, din Universitatea Ruhr, Bochum, în ziua de 8 noiembrie 2011.

"Problemele ţării sunt privite ca probleme cu care trebuie să ne confruntăm împreună", a mai continuat acesta, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.