GROUND ZERO (3): Purtatorul de cuvant al Autoritatii portuare afirma ca lucrarile incep in 2013

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii portuare, Steve Coleman, declară ca noua construcţie a bisericii de la Ground Zero este programată să înceapă în anul 2013, după ce sunt efectuate modificările din subteran, pe porţiunea de teren pe care se va afla viitoarea biserică, informeaza Serviciul de presă LONews al Agenţiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Conform datelor de ultimă oră primite de la corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în New York, SUA, după zece ani de la distrugerea Bisericii grec-ortodoxe Sfântul Nicolae, odată cu Turnurile World Trade Center, liderii bisericii au ajuns la un acord de reconstructie a acesteia, tot în Ground Zero.

Negocierile pentru reconstrucţia bisericii au pornit în 2008, atunci când oficialii bisericii au acuzat Autoritatea Portuară că ignoră planurile de reconstrucţie a bisericii. Ulterior, Autoritatea Portuară, la rândul său, avea să acuze biserica de escaladarea cererilor. Între timp au apărut propuneri serioase de construire a unei moschei in Ground Zero.

“Rusine, Autoritatii Portuare! Sa profite tot acest timp indelungat de amanarea reconstruirii bisericii noastre?”, afirma in urma cu cateva luni, iritat, Nicolae A. Karacostas, presedintele general al Asociatiei Progresiste Educationale Eleno-Americane, un grup national greco-american, in cadrul unui miting care a atras aproximativ 100 de persoane pe locul fostului World Trade Center.

Cu mai putin de trei luni inainte de implinirea a 10 ani de la atacurile din 11 septembrie, parohul bisericii de la Ground Zero (Punctul Zero), pr. John Romas, spunea ca el si turma sa de credinciosi sunt efectiv frustrati de faptul ca negocierile au fost blocate de aproape un an, mentionand: “Sa speram ca rugaciunile noastre vor primi un raspuns!”, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.