GROUND ZERO (2): “Continuam vindecarea colectiva a New York-ului!” Locatia: Liberty Street

Noul acord, propus în aceste zile ale lunii octombrie 2011, marchează o victorie majoră pentru mica bisericuţă, care a insistat pe tema unui acord preliminar de schimbare a locaţia ei originale, din Cedar Street, acum parte a unui centru de siguranţă a vehiculelor, pentru o bucată mai mare de teren în apropiere, pe Liberty Street, informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Noul acord îi permite bisericii să construiască o nouă biserică, pe o suprafaţă de 4100 de metri pătraţi şi un centru memorial interconfesional pe Liberty Street, în schimbul eliminării tuturor litigiilor împotriva oficialilor oraşului.

"Prin acest acord, continuăm vindecarea colectivă a New York-ului, restaurarea şi revenirea", a declarat guvernatorul New York, Andrew Cuomo într-un comunicat de ultimă oră.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.