VESTE IMBUCURATOARE (1): Biserica grec-ortodoxa, distrusa in evenimentele din 11 septembrie,  va fi reconstruita la Ground Zero

Conform datelor de ultimă oră primite de la corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în New York, SUA, după zece ani de la distrugerea Bisericii grec-ortodoxe Sfântul Nicolae, odată cu Turnurile World Trade Center, liderii bisericii au ajuns la un acord de reconstructie a acesteia, tot în Ground Zero, informează Serviciul de presa LONews.

Biserica, fondată de imigranţii greci în 1916, a stat în umbra turnurilor gemene şi a fost singura clădire religioasă complet distrusă în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

În conformitate cu actualul acord, intermediat de către guvernatorul New York, Andrew Cuomo, biserica a fost de acord să renunţe la procesul intentat în luna februarie faţă de Autoritatea Portuară din New York şi New Jersey, care controlează reconstrucţia bisericii în Ground Zero, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe. Revenim cu amanunte! 2 + 3 + 4 .

Vezi istoria, dand click AICI!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.