Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, la Obarsia de Camp 2011

Marţi, 8 noiembrie 2011, în ziua prăznuirii Soborului Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil, la Biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” şi ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Obârşia de Câmp, a fost hirotonit şi instalat un nou preot pentru comunitatea credincioşilor de aici, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, jurnalist Catalin Cernatescu.

Evenimentul tainic a avut loc în contextul Sfintei Liturghii Arhiereşti săvârşite de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Mica biserică, ce datează de la începutul secolului al XIX-lea, fiind inclusă în fondul monumentelor istorice, s-a dovedit a fi neîncăpătoare în raport cu mulţimea credincioşilor care s-au adunat în lăcaşul de închinare să îşi întâmpine arhipăstorul şi noul părinte duhovnicesc şi să aducă laudă şi cântare în comuniune cereştilor şi netrupeştilor puteri, Arhistrategilor şi Arhanghelilor Mihail şi Gavriil, în cinstea cărora a fost aşezată sărbătoarea.

Astfel, prin punerea mâinilor arhiereului, diaconul Daniel Răcanu a primit Taina Preoţiei, precum şi responsabilitatea de a purta de grijă turmei ce i-a fost încredinţată spre păstorire.

Toţi cei prezenţi i-au urat părintelui mult succes în activitate, însufleţiţi de râvna pe care tânărul hirotonit doreşte să o pună în slujba lui Hristos.

Tot marţi, teologul Tudor Vânătoru a fost chemat la slujirea diaconiei, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Zegujani, la biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae”, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.