Mustărie tradiționala, la Carciuma din Batrani din Muzeul in aer liber Astra Sibiu (parteneriat Lacasuri Ortodoxe)

mustarie muzeul astra sibiu 2011 Lăcașuri Ortodoxe 3 Joi, 29 septembrie 2011, ora 14:00, se va deschide Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media al evenimentului.

Mustăria va fi realizată de reprezentanţii podgoriilor din zona Vrancei, care vor face must de struguri chiar în faţa doritorilor. Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.

mustarie muzeul astra sibiu 2011 Lăcașuri Ortodoxe 2

Alături de această băutură de toamnă, mult aşteptată, restaurantul Cârciuma din Bătrâni ne pregăteşte un festin culinar: la ceaun se vor prepara, la foc mic, tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă; se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar vor sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc. Toate acestea se vor potrivi cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt.

mustarie muzeul astra sibiu 2011 Lăcașuri Ortodoxe 1

Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de rodul viilor, alături de mâncăruri tradiţionale româneşti.

Mustăria va fi deschisă, între orele 11,00 – 21,00, pe termen nelimitat, în funcţie de disponibilitatea strugurilor, la Cârciuma din Bătrâni, mai informeaza Serviciul de presa LONews, conform unui comunicat CNM Astra.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.