Liderii religiosi nigerieni solicita incetarea definitiva a violentelor

Conform datelor primite din zona Nairobi, Kenya, imediat dupa încetarea focului în cartierul Naţiunilor Unite din Abuja, Nigeria, liderii religioşi au solicitat guvernului să acţioneze de urgenţă pentru încheierea ciclului recurent şi sângeros de violenţe religioase în această ţară, cea mai populată din Africa.

În cel mai recent incident, tinerii creştini au atacat o adunare musulmană care încerca să sărbătorească ultima zi a Ramadanului, în data de 29 august 2011. Ciocnirile au avut loc în oraşul Jos, lăsând în urmă 13 persoane ucise.

În data de 26 august, un grup radical islamic dusese la bun sfârşit un atac sinucigaş cu o maşină capcană în complexul ONU, lăsând în urmă 23 de persoane ucise şi mai multe rănite.

“Cerem autorităţilor competente să acţioneze decisiv pentru incetarea definitivă a acestei tendinţe… pentru a fi salvate, astfel, vieţi preţioase şi mai multe proprietăţi câştigate cu greu”, a spus Arhiepiscopul romano-catolic Ignatie Ayau Kaigama din Dioceza de Jos, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.