Prelatii anglicani planuiesc efectuarea unei vizite in Zimbabwe

Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury, a declarat că, la această oră, este deja planificată efectuarea unei vizite în Zimbabwe, pentru luna octombrie 2011.

Vizita face parte dintr-o deplasare mai amplă pe teritoriul Africii, având ca scop important, bineînţeles, şi întâlnirea cu preşedintele Robert Mugabe, pentru discuţii pe tema disputelor dure privind proprietăţile bisericeşti.

Episcopul renegat Nolbert Kunonga, un aliat al lui Mugabe, a confiscat proprietăţile bisericeşti, hărţuindu-i atât pe credincioşi cât şi pe clerici, potrivit rapoartelor mass-media din ultimele zile, prezentate şi în paginile Lăcaşuri Ortodoxe.

Informaţiile au fost transmise, pe adresa redacţiei noastre, de membri-abonaţi aflaţi în zona Canterbury, Anglia, şi din Dioceza de Harare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.