Guvernul din Fiji anuleaza din nou o conferinta metodista

credinciosi intr-o biserica metodista din fiji    Conform datelor primite din Wellington, Noua Zeelandă, Conferinţa anuală a Bisericii Metodiste din Fiji, care ar fi trebuit să înceapă în data de 23 august 2011, a fost anulată de guvernul militar local, pentru al treilea an consecutiv, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Decizia survine în urma acuzaţiei că liderii Bisericii ar fi sfidat o directivă guvernamentală, conform căreia ar fi trebuit să demisioneze din funcţiile pe care le ocupă, pentru că ar avea o atitudine prea politizată.

   Comandantul Forţelor Ţinutului Fiji, colonelul Mosese Tikoitoga, în plus, a cerut ca niciunui pastor al Bisericii Metodiste să nu i se permită să părăsească ţara, şi să se interzică, conform Regulamentului de urgenţă publică, toate reuniunile oficiale ale Bisericii Metodiste. Există îngrijorări că interdicţia va duce la prăbuşirea administraţiei Bisericii Metodiste şi la afectarea gravă a finanţării.

   Intervenţia guvernului în treburile Bisericii a fost identificată ca fiind o chestiune de profundă îngrijorare, de către Dr. Rev. Olav Fykse Tveit, secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.