Biserica armeneasca din Iskenderun-Turcia, redeschisa de astazi

Biserica armeneasca din inskenderun O biserică armenească din Turcia a fost declarata redeschisă pentru închinători, de astăzi, 7 august 2011, după ce a fost închisă timp de nouă ani, în oraşul Iskenderun din sudul provinciei Hatay, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Map picture

Tot astăzi, Patriarhia Armeană Turcă l-a numit preot în Biserica Armenească din Karasun Manuk, zona Iskenderun, pe părintele Avedis Tabashyan, dupa cum aflam de la abonati voluntari aflati in aceasta locatie.

“Trăim în pace, ordine şi toleranţă în Turcia”, a declarat Tabashyan în cadrul cuvântării sale, ţinute la slujba de deschidere.

Fostul preot al bisericii, Sarkis Serup Bilyan, a decedat în anul 2002, iar Biserica a fost închisă de atunci închinării. Ea a fost construită în anul 1872.

– redactare Jurnalist BOGDAN ROMAN

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.