150 de credinciosi contruiesc 7 case pentru nevoiasi, spre pomenirea episcopului lor

proiectul Mexico 2011 7 case construite 1    Peste 150 de credincioşi au construit şapte case în Mexico, în memoria Arhiepiscopului lor, Iov, informeaza Agenţia de Ştiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date transmise de corespondenti-abonati aflati în zona Tijuana, Mexic.

   Peste 200 de persoane – incluzându-l şi pe Prea Sfinţia Sa, Episcopul Matthias de Chicago şi Midwest, umăr la umăr cu cei aproximativ 150 de voluntari din toată ţara, alţi membri ai personalului, lideri ai aşezării, oameni din interior şi persoane diverse – s-au strâns laolaltă la “Proiectul Orfelinatului Sfântul Inochentie din Mexico”, în perioada 12-18 iulie 2011, pentru a construi 7 case, în amintirea Arhiepiscopului lor, Iov de Chicago şi Midwest (Centru-Vest).
proiectul Mexico 2011 7 case construite 4

   "Misionarii voluntari din New York, California, Florida, Kentucky s-au alăturat participanţilor din toată Eparhia de Midwest la construcţia caselor – cea mai puternică echipă de o săptămână care putea sa existe in acest Proiect Mexico, care se ocupă cu construirea de case pentru cei nevoiaşi", a declarat Ruth Matiuska Iavorniţchi, din Rochester, MI, care a organizat acest proiect. "Am lucrat, am mâncat, ne-am închinat, am râs, am plâns şi am legat prietenii de durată – lucururi care nu se întâmplă decât atunci când faci lucrarea lui Dumnezeu".
proiectul Mexico 2011 7 case construite 3

   Matiuska Ruth s-a ocupat de planurile pentru călătorie, încă de la începutul anului 2010.
"Am vrut să îi facem o ‘pomenire vie’ fostului nostru păstor", a explicat ea. "După studierea mai multor variante, s-a decis să se organizeze un pelerinaj la ‘Proiectul Mexico’, pentru a construi case, pentru cei aflaţi în nevoi. La început nu am fost siguri cât de tare vom fi capabili să le construim, dar cum tot soseau formulare de înregistrare, a început să ne fie clar că vom avea suficiente mâini pentru a definitiva construcţiile.
proiectul Mexico 2011 7 case construite 2

Map picture

   Participanţii "şi-au pus credinţa lor în acţiune", clădind cele 7 noi case.
   "Tot ei au fost şi cei de care a depins strângerea fondurilor, venind cu propriile contribuţii financiare, iar în plus, în februarie 2011, un apel către parohii ne- ajutat să strângem cu succes fonduri suplimentare pentru călătorie", a continuat Matiuska Ruth. "Dacă nu exista generozitatea atator oameni, foarte mulţi, şi a parohiilor din întreaga zonă Midwest dar şi de dincolo de ea, nu ar fi fost posibilă călătoria.
Arhiepiscopul Iov    Pentru noi toţi, aceasta a fost excursia vieţii noastre", a concluzionat Matiuska Ruth. "A fost atâta mişcare, atâta schimbare de viaţă, încât toţi ne-am simţit mai aproape de Hristos dar şi unul faţă de celălalt. Din partea misionarilor şi participanţilor şi din partea mea, le mulţumesc tuturor celor care au făcut această călătorie posibilă"!

   Sesiunea Sfântului Sinod, din martie 2004, avea să-l ridice la rang de Arhiepiscop pe Episcopul Iov, ca recunoaştere a celor mai mult de 20 de ani de "bun şi credincios" păstor şi slujitor.
   În mod neaşteptat însă, Arhiepiscopul Iov s-a mutat la Domnul în dimineaţa zilei de vineri, 18 decembrie 2009, în urma unui caz de pneumonie care s-a agravat brusc, într-un hotel din Maumee, Ohio.

   El se află îngropat în spatele altarului Bisericii Ortodoxe a Sfântului Ioan Botezătorul din Black Lick, PA.
   La Liturghia de duminică, 17 iulie 2011, Episcopul Matthias a binecuvantat 5 noi baieti intrati in orfelinat si a oficiat o slujbă de pomenire şi de rugăciune pentru odihna sufletului Arhiepiscopului Iov. Veşnica sa-i fie pomenirea!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.