A fost descoperit mormantul Sf Apostol Filip, in Pamukkale – Turcia (Hierapolis)

Mormantul sf apostol filip in Pamukkale - Hierapolis Turcia 1    O echipă de arheologi, condusă de italianul Francesco d’Andria, afirmă că a descoperit la Mormantul sf apostol filip in Pamukkale - Hierapolis Turcia 3 Pamukkale, antica aşezare Hierapolis, în vestul Turciei, mormântul Sfântului Filip, unul dintre cei doisprezece Apostoli ai lui Iisus Hristos, conform datelor oferite de serviciul Anatolia, informează Agenţia de Ştiri Lacasuri Ortodoxe.

 Mormantul sf apostol filip in Pamukkale - Hierapolis Turcia 2   "Încercăm de ani de zile să găsim mormântul Sfântului Apostol Filip. (…)L-am descoperit, în cele din urmă, printre ruinele unei biserici (din zonă) pe care am găsit-o acum o lună", a spus arheologul, care lucreaza de mai mulţi ani în Turcia.

   El a mai declarat că mormântul nu a fost încă deschis.

Map picture

   "Intr-o zi va fi, fără îndoială. Această descoperire este de o importanţă majoră pentru arheologie şi pentru lumea creştină", a precizat arheologul, informează Agenţia de Ştiri Lacasuri Ortodoxe.
 

   Născut în Galileea, astăzi Israel, Filip a fost un ucenic al lui Hristos. El a fost trimis să evanghelizeze regiunile din Asia Mică, a fost bătut cu pietre şi, mai apoi, crucificat de către romani la Hierapolis, în Frigia.

Mormantul sf apostol filip in Pamukkale - Hierapolis Turcia 4   Actuala aşezare Pamukkale este o destinaţie turistică cunoscută pentru apele sale termale şi pentru rocile sedimentare, pentru travertinul alb, numele său însemnând "Castel de Bumbac", în limba turcă, mai informeaza Agenţia de Ştiri Lacasuri Ortodoxe conform relatărilor de ultima ora ale serviciului de presă Anatolia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.