publicat în: Arhivă

Hirotonia Episcopului Ignatie (El Houchi) in Damasc

Hirotonia Episcopului Ignatie El Houchi - Damasc Biserica antiohiana a Europei 2 Arhiepiscopia Antiohiană a Europei a emis în urmă cu câteva zile un comunicat legat de hirotonia episcopală a Episcopului Ignatie (El Houchi) în Damasc, informează Agenţia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Hirotonia a avut loc în ultimele zile ale lunii iulie 2011, în data de 24, la Damasc.

   “Duminica din 24 iulie 2011 a însemnat o zi marcantă în Patriarhia Antiohiei din Damasc. Cei prezenţi în Catedrala Patriarhală, Maryamiyeh, au asistat la o slujbă creştină ortodoxă antiohiană distinsă. Voci puternice au răspuns “Axios” (vrednic), la adresa PS Episcop Hirotonia Episcopului Ignatie El Houchi - Damasc Biserica antiohiana a Europei 1 Ignatie, ajuns în ziua în care prin “punerea mâinilor” PF Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea al Antiohiei, acestuia I-a fost acordată demnitatea de ierarh, ca episcop auxiliar al IPS Mitropolit Ioan (Yazigi), Mitropolit al Europei din partea Patriarhiei Antiohiei. La eveniment au participat mai mulţi ierarhi ai Sfântului Scaun al Antiohiei. O mulţime de credincioşi, din Damasc şi din alte locuri, au luat, de asemenea, parte la slujba plină de strălucire.

Map picture

După mărturisirile de credinţă, legate de doctrina Bisericii, şi prin punerea mâinilor, Episcopul Ignatie a fost îmbrăcat în veşminte de ierarh al Bisericii, de către Preafericitul Părinte Patriarh, însoţit de cântările celor de la strană, care rosteau de fiecare dată tradiţionalul “Axios”.

La sfârşitul Liturghiei, Preafericitul Părinte Patriarh i-a conferit Preasfinţiei Sale crucea episcopală şi simbolul activităţii sale pastorale, şi l-a condus îmbrăcat în noile veşminte, către salonul patriarhal, alături de ceilalţi mitropoliţi, episcopi şi ierarhi, preoţi şi diaconi, ca nou episcop binecuvântându-i pe credincioşii prezenţi şi primind felicitările acestora. Fie ca Domnul să-l întărească pe Preasfinţia Sa Episcopul Ignatie şi să îl ajute, astfel încât acesta să fie un apărător fidel al Bisericii lui Hristos”.