publicat în: Arhivă

Despre Forumul Interreligios al Schimbarilor Climatice – iulie 2011

rabinul David Rosen Liderii religioşi au discutat din nou despre importanţa preocupărilor legate de schimbările climatice, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date primite din zona Ierusalimului.

Evreii, creştinii şi liderii musulmani s-au întâlnit la Ierusalim în cea de-a doua jumătate a lunii iulie 2011, în cadrul Forumului Interreligios dedicat Schimbărilor Climatice.

Acest forum are ca principal scop atragerea atentiei asupra rolului pe care îl poate juca religia în problemele de mediu.

Map picture

"În centrul credinţei noastre, şi poate al tuturor credinţelor, stă sentimentul existenţei şi altor lucruri în cosmosul nostru, dincolo de componentele sale materiale", a declarat rabinul David Rosen, directorul Comitetului Evreiesc International American.

"Această conştientizare nu numai că ar trebui să conducă la un sentiment de apropiere faţă de tot ceea ce se găseşte în această lume, ci, de asemenea, la un sentiment de responsabilitate şi la obligaţia de a respecta atât lumea fizică cât şi mediul, pentru generaţiile viitoare".