Expozitia Haj 2012, la British Museum

Hajj_pelerinaj la mecca O expoziţie organizată de British Museum va încerca să îi ajute pe non-musulmani să înţeleagă aspectele legate de evenimentul Haj.

Conform unor informaţii primite din Canterbury, Anglia, British Museum, cunoscut pentru colecţia sa vastă de artă, din întreaga lume, şi de artefacte, se pregăteşte să organizeze prima expoziţie majoră din Marea Britanie dedicată evenimentului Haj.

Map picture

Haj reprezintă pelerinajul la Mecca pe care ar trebui să-l facă toţi musulmanii, cel puţin o dată în timpul vieţii lor, dacă este posibil.

Sponsorizată de către HSBC Amanah, o divizie a Serviciilor Mondiale Financiare Islamice a grupului bancar HSBC, expoziţia se va deschide pe data de 26 ianuarie 2012 şi va dura până în 15 aprilie 2012.

Acesta va cuprinde artefacte istorice şi de artă contemporană, cu referire la Haj, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.