Noile norme privind imigratia in Noua Zeelanda, aplaudate de gruparile religioase

nou alege de imigrare in Noua Zeelanda2 Conform unor informatii sosite de la membri-abonati aflati in zona Wellington, Noua Zeelanda, lucrătorii religioşi imigranţi din aceasta tara au primit cu bucurie posibilitatea de a fi rezidenţi permanenţi, după ce Guvernul a anunţat modificări la legea imigraţiei, în cea de-a doua parte a lunii iulie 2011.

Începând din luna noiembrie 2011, o viză temporară actualizată le va permite lucrătorilor să rămână în ţară timp de patru ani inainte de a solicita rezidenţa.

Liderii religioşi au spus că legile actuale îi discriminau pe cei “chemaţi” la misiune, care nu

Map picture

aveau un loc de muncă, iar in prezent nutresc speranţa că noua lege va reuşi să atenueze problema numărului scăzut de clerici.

Multe dintre solicitarile de viză necesitau dovada unui loc de muncă plătit, însemnând deci o adevărată barieră pentru Biserica Catolică, din moment ce un sfert dintre preoţii catolici din Noua Zeelandă sunt veniţi din străinătate. Preoţii budişti sunt şi ei neplătiţi şi se confruntă cu o problemă similară.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.