(VIDEO) Consiliul Bisericesc ingrijorat de foametea din Coreea de Nord

foamete in coreea de nord 2011 Consiliul Bisericesc din Coreea avertizează în legătură cu penuria de alimente din Coreea de Nord.

Map picture

Consiliul Naţional al Bisericilor din Coreea (NCCK) a solicitat partenerilor săi ecumenici asistenţă umanitară pentru Coreea de Nord.

Solicitarea vine în urma îngrijorării faţă de penuria alimentară cronică din nord. "În acest an, recolta de legume a fost una foarte redusă, din cauza ploilor abundente şi a inundaţiilor, cât şi a vremii reci din timpul iernii", a spus secretarul general al Consiliului, Rev. Kim Young Ju.

Afirmaţia a fost făcută într-o scrisoare semnată în a doua jumătate a lunii iulie 2011. "Raţia zilnică a fost deja redusă cu o treime. Suntem profund preocupaţi de creşterea copiilor în această perioadă de criză alimentară şi malnutriţie" – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date primite de la abonati-corespondenti aflati in Tokyo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.