Cea mai mare biblioteca ecleziastica din lume, din timpurile noastre, va fi creata in Rusia

cea mai mare biblioteca preoteasca din lume rusia

Biserica Rusă se va crea cea mai mare bibliotecă ecleziastică contemporana, cu ajutorul Bibliotecii Prezidențiale, una dintre cele mai moderne ale Rusiei, informeaza Serviciul de prea Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Aceasta urmeaza sa se foloseasca, in cadrul culturii religioase, de experienta bibliotecarilor de Stat.

Aspectul a fost discutat in cadrul reuniunii liderilor Bibliotecii Prezidențiale Elțîn și ai Universitatii de Stiinte Umane Sfântul Tihon.

Reprezentanții Bisericii Ruse sunt interesați în problema creării unei biblioteci accesibile tuturor, pentru studierea religiei și a culturii religioase, cu posibilitatea accesarii de la distanță.

Biblioteca a fost deja infiintata, in urma cu trei ani, fiind situata în fosta clădire a Sfântului Sinod din Sankt-Petersburg.

Colecția sa reprezinta un cumul de 190.000 de documente, cuprinzand cărți despre istoria Ortodoxiei, vieti ale sfinților, documente despre participarea Bisericii în formarea Statului Rus, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.