publicat în: Arhivă

Ieromonahul David Petrovici, staretul Manastirii Turnu, a fost ales exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucurestilor

in sedinta Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor din 8 iunie, ieromonahul David Petrovici, staretul Manastirii Turnu, a fost ales exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucurestilor. Noul exarh va coordona activitatile duhovnicesti-gospodaresti ale Manastirilor Crasna, Cheia, Suzana, Ianculesti, Sinaia, Caraiman, Sfanta Treime – Busteni, Schitul Sfanta Ana.


Parintele David Petrovici este absolvent al Facultatii de Inginerie si Management Agroturistic din cadrul Universitatii Biotera si al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Justinian Patriarhul’ din Bucuresti. in prezent este masterand al Facultatii de Teologie si al Facultatii de Geografie la specializarea Geo – Politic si Relatii Internationale.

A raspuns chemarii monahale in anul 2002, cand a intrat ca frate in obstea Manastirii Crasna din judetul Prahova. A fost tuns in monahism in acelasi an, iar in anul 2003 a fost hirotonit diacon. De sarbatoarea Sfintilor imparati Constantin si Elena, in 2005, a fost hirotonit preot.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian