publicat în: Arhivă

Primul asezamant monahal din Patriarhia Romana care poarta hramul Sf. Dionisie Exiguul, la Bucova

Aflat intr-un peisaj mirific, schitul „Sf. Dionisie Exiguul” – Bucova este primul asezamant monahal din Patriarhia Romana care poarta acest hram si a fost ctitorit cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, de catre familia Ionesie Ghiorghioni din localitatea Bucova, in memoria si spre vesnica pomenire a fiului lor Dionisie, trecut prematur in lumea dreptilor.


Aceasta noua asezare monahala cuprinde biserica schitului construita in stil moldovenesc si un corp de chilii, pentru monahii care vor vietui in acest nou schit.

Cu prilejul deschiderii schitului, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului alaturi de un numeros sobor de preoti a oficiat slujba de binecuvantare a bisericii si de sfintire a corpului de chilii, urmand ca tarnosirea bisericii sa fie facuta cu prilejul praznuirii primului hram al manastirii, anul viitor la data de 1 septembrie. Totodata s-a savar?it ?i o slujba de pomenire pentru robul lui Dumnezeu, Dionisie Gheorgheoni.

La acest eveniment important din viata Episcopiei Caransebesului au participat reprezentanti ai autoritatilor judetene si numerosi credinciosi din localitatile invecinate, care au primit cu bucurie ctitorirea unei noi manastiri in frumoasele vai din muntii Tarcului.

Schitul de la Bucova este al 19-lea a?ezamant monahal din Episcopia Caransebesului si impleteste frumos cununa vietii monahale duhovnicesti din aceasta Eparhie.

Pentru album foto, click pe banner: