Resfintirea bisericii din parohia Comoraste, Oravita

Sambata, 10 octombrie 2009, Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului, a descins in mijlocul credinciosilor din parohia Comoraste, protopopiatul Oravita unde a oficiat slujba de resfintire a bisericii si Sf. Liturghie arhiereasca.


Parohia Comoraste este pastorita de parintele iconom stavrofor Petru Boru, iar biserica cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”, a suferit ample lucrari de renovare si infrumusetare, s-a refacut exteriorul si s-a schimbat mobilierul. Totodata s-au aniversat 10 ani de la tarnosirea bisericii, de catre iPS Laurentiu Mitropolitul Ardealului, pe atunci episcop al Caransebesului.

Sfanta Liturghie arhiereasca a fost oficiata de Preasfintitul Lucian Episcopul Caransebesului alaturi de un ales sobor de preoti si diaconi, la care au participat peste 300 de credinciosi si fii ai satului. in cadrul Sf. Liturghii a fost hirotonit intru diacon, teologul Mager Adrian, care va sluji la parohia Moniom din protopopiatul Resita.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.