Hramul “Sfintii Martiri Brancoveni” la Manastirea Hurezi Valcea

Manastirea Hurezi din judetul Valcea si-a sarbatorit cel de-al doilea hram inchinat „Sfintilor Martiri Brancoveni", astazi – 16 august, in prima Duminica dupa praznicul Adormirii Maicii Domnului, cand Biserica Ortodoxa Romana face pomenirea domnitorului martir Constantin Brancoveanu cu cei patru fii ai sai:


Constantin, ?tefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache. Slujba Sfintei Liturghii Arhieresti a fost savarsita de inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si de diaconi.

Sarbatoarea a inceput cu slujba Privegherii, in seara zilei de 15 august, iar astazi a continuat cu Acatistul “Sfintilor imparati Constantin Brancoveanul si fiii sai” si cu Sfanta Liturghie Arhiereasca. Dupa cuvantul de invatatura rostit de iPS Parinte Gherasim, a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefacatorilor si ostenitorilor acestui sfant locas.

La hramul manastirii a luat parte si parintele Arhim. Dr. Vartolomeu Androne, Exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului, precum si multi preoti, credinciosi si pelerini din intreaga tara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.