publicat în: Arhivă

Hramul “Sfintii Martiri Brancoveni” la Manastirea Hurezi Valcea

Manastirea Hurezi din judetul Valcea si-a sarbatorit cel de-al doilea hram inchinat „Sfintilor Martiri Brancoveni", astazi – 16 august, in prima Duminica dupa praznicul Adormirii Maicii Domnului, cand Biserica Ortodoxa Romana face pomenirea domnitorului martir Constantin Brancoveanu cu cei patru fii ai sai:


Constantin, ?tefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache. Slujba Sfintei Liturghii Arhieresti a fost savarsita de inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si de diaconi.

Sarbatoarea a inceput cu slujba Privegherii, in seara zilei de 15 august, iar astazi a continuat cu Acatistul “Sfintilor imparati Constantin Brancoveanul si fiii sai” si cu Sfanta Liturghie Arhiereasca. Dupa cuvantul de invatatura rostit de iPS Parinte Gherasim, a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefacatorilor si ostenitorilor acestui sfant locas.

La hramul manastirii a luat parte si parintele Arhim. Dr. Vartolomeu Androne, Exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului, precum si multi preoti, credinciosi si pelerini din intreaga tara.