Slujba Prohodului Maicii Domnului la Manastirea Adam

Vineri, 14 august, in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la ceas de seara, Preasfintitul Casian, Episcopul Dunarii de Jos a savarsit slujba Prohodului Maicii Domnului la Manastirea Adam impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in prezenta unui numar foarte mare de credinciosi veniti de pe intinsul intregii eparhii, si din tara.


Soborul in frunte cu Chiriarhul eparhiei a iesit din biserica manastirii, in procesiune cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si cu icoana de panza, asemenea Sfantului Epitaf, pe care era pictata scena Adormii Nascatoarei de Dumnezeu, pana la podiumul special amenajata in curte. Dealungul drumului preotii au trecut icoana de panza pe deasupra credinciosilor, care asteptau cu dragoste ca Maica Domnului sa-i umbreasca cu acoperamantul ei si sa-i pazeasca de toate necazurile si suferintele. Procesiunea este asemanatoare celei din vinerea mare, din saptamana patimilor, cand icoana de panza pe care este pictata punerea in mormant a Mantuitorului, este purtata in procesiune in jurul bisericii, simbolizand ingroparea Domnului nostru Iisus Hristos.

in curtea manastirii, peste 2000 de credinciosi au cantat in cor Prohodul Maicii Domului impreuna cu PS Casian si cu soborul de preoti, pana cand seara s-a lasat peste locurile minunate care inconjoara Manastirea Adam.

Dupa aceasta episcopul Dunarii de Jos a tinut un cuvant de invatatura celor prezenti, in care a subliniat marea evlavie pe care are trebui s-o avem noi, fii lui Dumnezeu, la Maica Domnului si a amintit deasemenea de ajutorul ei neincetat in fiecare clipa a vietii noastre. La final, Preasfintitul Parinte Casian s-a rugat impreuna cu credinciosii de fata, lui Dumnezeu si Maicii Preacurate pentru toti cei plecati la munca peste hotare, care n-au putut fi prezenti acolo alaturi de familiile lor.

E o traditie deja, ca in fiecare an in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, hramul Manastirii Adam, sute de credinciosi de prin satele invecinate sa vina cu lumanari in mana si sa participe la Prohodul Maicii Domnului, iar cei mai evlaviosi sa ramana peste noapte in biserica la rugaciune, pana dimineata cand va incepe sfanta Liturghie.

Pentru Album Foto, dati click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.