“Manastirea” Prodromu – un rang pe care il poate primi schitul romanesc de la Muntele Athos

manastirea prodromu de la muntele athosSchitul romanesc Prodromu din Muntele Athos ar putea fi ridicat la rang de Manastire
Schitul romanesc Prodromu din Muntele Athos ar putea fi ridicat la rangul de manastire, se arata intr-o informare emisa de Grupul Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei.

Asezamantul ar urma sa devina, astfel, prima obste monahala de acest fel din Sfantul Munte, lucru dorit de zeci de ani de clerul si credinciosii din tara noastra, informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

Potrivit secretarului Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, exista o deschidere din partea prelatilor greci pentru schimbarea statutului schitului Prodromu.

Pe de alta parte, acesta are nevoie de 3 milioane de euro pentru amenajarea partii de nord a cladirii si de flexibilizarea acordarii de subventii din partea Ministerului Culturii.

Estimarea reiese din adresa inaintata conducerii Camerei Deputatilor de mai multi membri ai Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlament, intorsi recent dintr-un pelerinaj la Muntele Athos, mai informeaza Patriarhia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.