Primirea solemna a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la Miercurea Ciuc

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, insotit de o delegatie de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, a vizitat ieri, 22 august, o serie de biserici si manastiri din Episcopia Covasnei si Harghitei: biserica noua „Sfanta Treime” din intorsura Buzaului, manastirile Schimbarea la Fata din Sita Buzaului si Sf. Ioan Botezatorul – Valea Mare.


Dupa vizitarea acestor locasuri de cult, in jurul orei 16:00, a avut loc primirea solemna a intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane in Catedrala episcopala din Miercurea Ciuc. Cu acest prilej, a fost savarsita slujba de Te Deum. Romanii Episcopiei Covasnei si Harghitei, cu toate ca fac parte din judetele cu numarul cel mai mic de ortodocsi, au venit inntr-un numar foarte mare.

Multumind tuturor pentru primire, Preafericirea Sa a subliniat ca: „peste tot pe unde am trecut, am vazut santiere, lucrare misionara, harnicie si darnicie, si am vazut multa vrednicie sau demnitate ortodoxa romaneasca. Suntem bucurosi sa vedem si sa confirmam ca aceste lucrari sunt rodul harului Duhului Sfant cultivat insa prin osteneala, prin nevointa de catre Arhiepiscopul Ioan al Covasnei si Harghitei. Toate acestea ne arata ca, daca noi conlucram cu harul lui Dumnezeu, ne bucuram, si se bucura impreuna cu noi si ingerii din ceruri“.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.