publicat în: Arhivă

Papa Benedict XVI este aşteptat în septembrie, în Republica Cehă

Papa Benedict XVI a programat o vizită în Republica Cehă, în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie “pentru două sau trei zile”, a anunţat miercuri, la Praga, preşedintele Conferinţei Episcopilor Cehi, Jan Graubner, Arhiepiscop de Olomouc (est).

Data exactă şi programul detaliat al vizitei sunt încă subiect de negocieri diplomatice, conform Arhiepiscopului Ceh, citat de agentia CTK.

Benedict al XVI-lea se va deplasa la Praga pentru a se întâlni cu preşedintele ceh Vaclav Klaus şi pentru a vizita Catedrala St Guy, cea mai mare biserică din Praga, fondată în 1344.

Suveranul pontif s-ar putea deplasa şi în Moravia, partea de est a Republicii Cehe, cu puternica traditie catolica, conform agenţiei cehe.

“Astăzi am discutat în mare modul de organizare şi l-am lăsat pe episcopul auxiliar de Praga, Vaclav Maly, să-şi coordoneze activităţile şi să înfiinţeze o echipă care să organizeze această vizită, a spus episcopul Jan Graubner .

Predecesorul lui Benedict al XVI-lea, Ioan Paul al II-lea a vizitat Cehoslovacia în primăvara anului 1990, la câteva luni după căderea regimului totalitar. După aceea au mai existat două ocazii (1995, 1997) în Republica Cehă.