Biserica parohiei Barca a fost resfintita

Duminica 25 octombrie, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor a resfintit biserica parohiei Barca, Protoieria Slatina I.

in cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte a talcuit pericopa evanghelica care mentioneaza despre vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor, insistand ca fiecare crestin sa-si deschida inima pentru ca sa-L primeasca pe Dumnezeu:


“in locul lui Dumnezeu au preferat porcii, asa incat odata cu scoaterea Lui din tinutul lor, L-au scos si din sufletul si inima lor, uitand de binefacerea pe care a facut-o demonizatului, care desi era posedat, era aproapele lor. Astfel, evanghelia de astazi ne invita pe noi, pe toti, sa avem o relatie cu Dumnezeu, sa-L primim in sufletele noastre. Sa-L lasam sa imparateasca peste noi, invatand sa iubim pe aproapele nostru si sa ne iubim pe noi insine cu iubire sfanta”.

La sfarsitul slujbei, PS Sebastian a acordat rangul de Iconom parintelui paroh Dumitru Stan, rangul de Sachelar parintelui Sorin Stan si Distinctia de vrednicie D-lui Marin Petcu si D-lui Ing. Gheorghe Floreanu.

ALBUM FOTO: dand click pe banner.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.