publicat în: Arhivă

Evreii din Germania suspendă dialogul cu catolicii

Consiliul central al evreilor din Germania, principala organizaţie evreiască din ţară, suspendă, pentru moment, “orice dialog cu Biserica Catolică, din cauza reabilitării de către Papă, a unui episcop integrist negaţionist, a declarat astăzi preşedintele consiliului.

“În aceste condiţii, nu va exista niciun contact între Biserică şi mine”, a declarat Charlotte Knobloch, ziarului regional Rheinische Post.

“Mi-ar plăcea să existe un protest în cadrul Bisericii, împotriva unui astfel de comportament al Papei”, a adăugat acesta.

“Noi nu avem aici legături cu oameni care nu ştiu ce fac. Papa este unul dintre cei mai educaţi şi mai inteligenţi din Biserica Catolică, el crede şi reflectă asupra fiecărui cuvânt pe care îl declară”, a insistat Knobloch.

Şeful comunităţii evreieşti – care a supravietuit Holocaustului, ascuns într-o familie creştină – face referire asupra recentei decizii a Vaticanului de a ridica excomunicarea (din anul 1988 venita asupra a patru episcopi din Fraternitatea Sfântul Pius X), la adresa Episcopului britanic Richard Williamson, care recent a refuzat, însă, realitatea Holocaustului.

Miercuri, în două ocazii diferite, papa şi-a exprimat dezacordul faţă de acest negaţionism al Episcopului Williamson.

Pe 23 ianuarie, parchetul din Regensburg (sudul Germaniei) a raportat că a deschis o anchetă, asupra acestor cuvinte rostite în Germania, unde sunt ilegale.