“Controlul Americii, ca şi controlul celor mai multe ţări occidentale, este în mâinile banilor evreieşti” – Fatima Hajaig

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Africa de Sud, Fatima Hajaig, s-a aflat astăzi în centrul unei controverse în care a afirmat că “banii evreieşti” controlează Statele Unite, raportează presa.

“Controlul Americii, ca şi controlul celor mai multe ţări occidentale, este în mâinile banilor evreieşti”, a spus în timpul unei reuniuni la mijlocul lunii ianuarie, în Johannesburg, Hajaig, citata de mass-media.

Evreii “controlează America, indiferent de ce guvern este la putere, fie că sunt republicani sau democrati, fie că este Barack Obama sau George Bush”, a continuat ea.

Asociaţia evreiască “Board of deputy” a declarat AFP, că au depus o plângere împotriva ministrului adjunct la Comisia pentru Drepturile Omului, un organism consultativ creat prin Constituţia post-apartheid.

“Declaraţiile ministrului sunt incorecte, provocatoare şi scandaloase. În secolul XXI, în tânăra noastră democraţie, ar trebui să învăţăm respectul reciproc şi să ne abţinem de la astfel de declaraţii”, a adăugat preşedintele Asociaţiei, Zev Krengel.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ronnie Mamoepa nu doreşte să comenteze acest caz. Guvernul “se angajează să lupte împotriva tuturor formelor de rasism, inclusiv a antisemitismului”, a spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.