(video) Ateii din Genova pot, pâna la urmă, să-şi desfăşoare campania publicitară pe autobuze

O asociaţie de atei din Genova (nordul Italiei), după o primă încercare controversată, în final, îşi pot continua campania publicitară pe autobuzele din oraş, după schimbarea sloganului, a anunţat vineri managerul acesteia, pentru AFP.

Compania, care gestionează publicitatea pe autobuzele din Genova, a acceptat mesajul “Vestea bună este că sunt milioane de atei în Italia. Cea mai nouă veste este că ei cred în libertatea de exprimare”, a spus Raffaele Carcano, secretar naţional al Uniunii Ateilor şi Agnosticilor Rationalişti (UAAR).

Formula iniţială a asociatiei (“Vestea proastă este că Dumnezeu nu există. Vestea bună este că nu aveam nevoie”), a cauzat o reacţie puternică a bisericii catolice din Italia.

Mesajul respins rămâne însă “foarte puternic, pentru că liderii bisericii nu vor să ştie că oamenii sunt, în atât de mare măsură, ate în Italia”, a spus Raffaele Carcano.

“Noi nu ne oprim aici. În alte oraşe italiene, vom încerca să publicăm mesajul original”, a adăugat el, menţionând că UAAR a recrutat 700 de noi membri şi a strâns 23.000 de euro, prin această iniţiativă .

În mijlocul lui ianuarie, compania publicitară a refuzat o primă versiune, după protestele Bisericii Catolice, care a considerat-o ca pe o provocare. Arhiepiscopul de Genova este Cardinalului Angelo Banasco, presedinte al Conferinţei episcopilor.

De asemenea, liderii politici au denunţat iniţiativa ateistă.

Campania ateistă a început în Marea Britanie, acolo unde, o asociaţie a publicat pe autobuze sloganul: “Dumnezeu, probabil, nu există. Deci, nu mai fiţi îngrijoraţi de acum şi bucuraţi-vă de viaţă.”

O campanie similară a fost lansată în Spania, la Barcelona.


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.